Monday, 21 March 2011

Sárgabarackos túrós sütemény

Megint egy recept, mert nem akarom elveszteni. Már csorog a nyálam és mikor bemegyek a városba vásárolni, biztos veszek hozzávalókat egyik elkészítéséhez. Azt hiszem először a már rég áhított Banános sajtkrém torta fog következni, főleg azért mert felfedeztem egy olcsóbb mascarpone "forrást" és ki akarom próbálni, hogy milyen :D De addig is itt a Sárgabarackos túrós sütemény receptje a Blikkből:

Hozzávalók:
1 üveg, kb 500 g sárgabarack befőtt
olaj és porcukor a formához
20g zselatinpor
250ml habtejszín
500g tehéntúró
150g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
100g babapiskota

Elkészítése:
A befőttet leszűrjük és 100 ml-nyit tegyünk félre a levéből. Egy kenyérsütő formát kenjünk ki olajjal, majd szórjunk ki porcukorral. A habtejszínt verjük fel. A zselatinport tegyük a kompótlébe, hagyjuk állni benne kb. 15 percig, aztán melegítsük-de ne forraljuk!-fel. A túrót keverjük ki krémesre a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, aztán a zselatinos kompótlevet és az egészet dolgozzuk össze. A kenyérsütő aljába oszlassunk el egy adag túrókrémet, aztán váltakozva tegyünk rá a babapiskótából, a sárgabarackból úgy, hogy az utolsó réteg is ez utóbbi legyen. Fogyasztás előtt rakjuk be a hűtőbe, hogy összeálljon.

nyamiiiiii!!! még leírni is nehéz :D

No comments:

Post a Comment