Thursday 17 March 2011

Mézen sült ananászszeletek

...tejszínhab rózsákkal

Valami régebbi "Meglepetés"-t lapozgattam amikor megakadt a szemem ezen a recepten. A kép nagyon guszta és igencsak biztató. Az elkészítési idő 20 percre van saccolva, tehát "ideális", hogy úgy mondjam magamfajta recept. Már csak egy ananászt kell beszerezni hozzá, egy kis mézet és voila! Remek egy édesség.

Íme a recept:

Hozzávalók:
2 közepes méretű ananász
6 evőkanál virágméz
1 kiskanál vanília aroma
őrölt fahéj

Elkészítése:
Az érett ananászok kalapját és alját vékony pengéjű éles késsel levágjuk, majd meghámozzuk viszonylag vastagon. Ezután almavájóval kiszúrjuk a fás közepét és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, belelocsoljuk a virágmézet, erős tűzön karamellízaljuk, belefektetjük az ananász szeleteket, rázogatva megsütjük egyik oldalukon, majd a másikon is, míg szép pirosak lesznek. Mielőtt kiszednénk a serpenyőből, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal. Ha elkészültek az ananász szeletek, forrón tálaljuk és ízlés szerint kevés édesített tejszínhab rózsákkal díszíthetjük.

No comments:

Post a Comment