Tuesday 22 March 2011

Csirkemell bazsalikomszósszal

Arányban sok csirkehúst fogyasztunk és kevés disznóhúst. Emiatt időnként elgondolkodtató művelet megtalálni egy egy érdekesebb ízt. Most leltem egyet, amely ígéretesnek néz ki, ezért leírtam. Csak meg kell várjam, hogy legyen bazsalikom a kertben és neki is állhatok elkészíteni!

íme a csirkemell bazsalikomszósszal receptje:
Hozzávalók:
50dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1.5dl fehérbor
3.5dl zöldségleves kockából
1,5dl főzőtejszín
2tk zöld bors
50 dkg készen kapható gnocchi (vagy el lehet készíteni házilag is: gnocchi házilag)
5dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
6 közepes paradicsom
só, őrölt bors

Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húst aranyszínűre sütjük benne. Kivesszük, félretesszük.

A megtisztított, finomra vágott hagymát a maradék olajon üvegesre pároljuk, a borral felöntjük, 5 percig tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldséglevest meg 1dl tejszínt, kis lángon összefőzzük. Hozzáadjuk a húst.
A gnocchit a csomagoláson előírtaknak megfelelően elkészítjük. A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon világosra megpirítjuk.
A bazsalikom leveleket a maradék tejszínnel összeturmixoljuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, a bazsalikompüréhez keverjük, összemelegítjük, de már nem forraljuk tovább.
A húst a bazsalikomszósszal leöntjük, a fenyőmaggal megszórjuk és a gnocchival tálaljuk.

Hmm milyen lehet a fenyőmag ételben? Na meg vajon hol lehet kapni? Biztos valami bioboltba kell mennem érte.
forrás: fanny magazin

No comments:

Post a Comment