Wednesday 9 September 2009

Sajtos krumpli, boros hús

Igazán különleges egy este volt a tegnap. Miután a barátnőmmel végig csámborogtuk a fél Monostor negyedet (megjegyzem valami félig matt állapotban, azelőtt éjszaka valami rém keveset sikerült aludni)....megérkeztünk hozzájuk. Valami más volt a "menüben", de végül az egyszerűség kedvéért sült krumpli és szószos csirkehús mellett döntöttünk.  Amíg krumplit pucoltunk, húst rendeztünk persze előkerült egy kis kontyalávaló meggy likőr is, nehogy túl száraz legyen a dolog, és mivel mindketten enyhén szólva hulla fáradtak voltunk, ilyen időnként röhögő hullámok törtek ránk....

A krumplit nagyon egyszerűen készítettük el, a standard "lerben krumpli" alapján. Vagyis krumplit megpucol, nagyobb darabbokra vagdos, egy tepsibe behelyez és meggyújtja a gázt majd hagyja a krumplikat süldögélni.  Semmi olaj, semmi zsiradék, semmi fűszer.  Mikor megsült, a tetejét megszórtuk sajttal, és fél percre az egészet visszatettük a sütőbe. Istenien finom lett... És nem azért mondom, mert a krumpli az én reszortom volt :D

Az egész varázsát azonban a vacsora teljes hangulata adta meg. Ugyanis a hús is nagyon finomra sikeredett, icipicikét sós lett, de ez épp tökéletes volt az amúgy sótlan krumpli mellé... kis fokhagymás, tejfölös szósz is került. És mindez az udvaron, egy fa alatt, gyertyafénynél elfogyasztva, úgy hogy az utca zaja bár valamennyire hallatszik, de mégis nagyon megszűrve...

Annyira hangulatos volt az egész, hogy JAJ CSAK NA!

A jó hír, hogy már 2 újabb meghívásom van, (jajj kell ilyent is csináljunk együtt, meg olyant is... ez már akárhogy nézem de 2) amit nemhogy elfogadok, de ha nem kapom meg idejében még követelőzni is fogok annyira kellemes volt a tegnap este :D

Kár, hogy nem volt nálam fotógép, és már javában ettünk amikor eszembe jutott, hogy na ezt tényleg fotózni kellett volna... Legközelebb :D

No comments:

Post a Comment