Wednesday 23 September 2009

Gastrofest 2009, Kolozsvár

Időpont: október 17
HELYSZÍN: HELTAI VENDÉGLŐ UDVARA (MIKÓ UTCA 18. SZÁM)


Bemásolom amit a honlapjukon ír :D

"Ennek a gasztronómiai találkozónak azt a szerepet szántuk, hogy felmutassa az Erdélyben együtt élő nemzetek étkezési szokásait, hagyományait. Ahogyan a tárgyi és szellemi népi kultúrában, úgy a gasztronómiai hagyományok tekintetében is tettenérhetők mind hasonlatosságok, áthallások, mind pedig szembeszökő különbségek akár egyazon település külön népcsoportjainak evés-, és főzéskultúrájában.

Olyan családi receptek alapján készült ételek tálalását várjuk el a résztvevőktől, amelyek egy-egy szűkebb vagy tágabb közösségnek mindennapi eledelét jelentették vagy jelentik napjainkban.

Éppen ezért  a legfontosabb díjazási kritérium a tájspecifikusság mellett a gazdaságosság, az ízek harmóniája valamint az alapanyagok helyi eredete.

Versenyünkre BÁRKI JELENTKEZHET, AKI KEDVET ÉREZ EGY SZABADTÉRI, JÓ HANGULATBAN, MUZSIKASZÓ MELLETT ELTÖLTÖTT KOTYVASZTÁSHOZ!

Magánszemélyek, családi vagy baráti társaságok, de hivatalok, szervezetek, sajtoorgánumok csapatait is szeretettel látjuk a kondér és a fakanál társaságában.

Aki meg nem szeret, nem akar vagy nem tud főzni, azt KONTÁRKODNI VÁRJUK !

"

Ha nem akad egyéb, akkor a kontárkodáson lehet én is részt fogok venni... Még nem biztos, de majd csak kiderül :D

További infó: http://www.gastrofest.eu

2 comments:

  1. "Ha nem akad egyéb, akkor a kontárkodáson lehet én is részt fogok venni…"

    Az jó lenne, de fénykép nélkül ne merj beszámolni :-)

    ReplyDelete
  2. ez már csak természetes... :D

    ReplyDelete