Tuesday 11 August 2009

Téfölös csirke

Mégiscsak jó ez a koflánd újság! Megint találtam egy egyszerű receptet (az is lehet, hogy már egyszer bemásoltam, de ma nagyon hétfő hangulatom van és kedvem nincs kikeresgélni) amit el is fogok készíteni. Persze messzemenőleg nem úgy ahogy a receptben le van írva, de az ötlet a fontos...

Mert aszongya, hogy ez valami borjúhússal kéne elkészüljön, nos az nincs itthon, válogathattam kedvemre disznóhús meg csirkehús között... Végül csirkehús mellett döntöttem, nem másért de hamarabb elkészül :D Tejföl is kell hozzá, az sincs, ritkán szoktam venni, ezért joghurttal fogom elkészíteni, mert "az mindig van egy rendes háztartásban" (valami Stahl Judit idézet vagy ahhoz hasonló, lásd itt a paródiában :D )  (hát a rendetlenben is van...mármint nálam, persze nem mindig de ne részletezzük!)

Na meg, hogy még egy kicsit módosítsak a recepten valószínűleg egy kis mustárt is fogok hozzá tenni :D

De ha már itt mind reklámozom, hogy recept után főzők (egy nagy fenét) akkor leírom az eredeti receptet is, majd elmesélem mi lett belőle..

Tejfölös borjúhús


Hozzávalók

  • 1 kg borjúhús (vrabioara...na ez tudom, hogy nem verébke, de fogalmam sincs a boci melyik része lehet)


  • hagyma

  • 100 ml olaj

  • 1 kanál liszt

  • 200g tejföl


Elkészítése: Meg kell mosni a húst majd nagyobb darabbokra vágni, a hagymát megmosni*(ehhez van egy hozzáfűzésem lentebb)  és felaprózni. Kis tűzön megüvegesítjük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk, kicsit sütögetjük, majd felöntjük vízzel és hagyjuk amíg puha lesz a hús. Persze kavarjuk néha és ha fogy a víz kicsit felöntjük.  Időközben összekavarjuk a lisztet a tejföllel és miután a hús megpuhult, a víz is lefőtt,hozzáadjuk a tejfölt a húshoz, hagyjuk kicsit fellobbanni, majd sózzuk, fűszerezzük kedvünk szerint.

Ennyi... ja főt krumplival lehet például tálalni.

forrás: kaufland újság

* vagyis a megjegyzésem... élvezem, hogy minden újságban megjelenő recept mintha teljesen hülyéknek szólna. Ilyenek, hogy "megmossuk a húst", megmossuk a hagymát... hát persze, a kést is megmossuk, a tálakat is elmosogatjuk és tiszta edénybe főzünk.  Olyan nyílvánvaló dolgok ezek, hogy nem is tudom minek kell megemlíteni. Vagy ennyire gyenge elméjű lenne a népesség, hogy enlékül nem tudják???

No comments:

Post a Comment