Mert aszongya, hogy ez valami borjúhússal kéne elkészüljön, nos az nincs itthon, válogathattam kedvemre disznóhús meg csirkehús között... Végül csirkehús mellett döntöttem, nem másért de hamarabb elkészül :D Tejföl is kell hozzá, az sincs, ritkán szoktam venni, ezért joghurttal fogom elkészíteni, mert "az mindig van egy rendes háztartásban" (valami Stahl Judit idézet vagy ahhoz hasonló, lásd itt a paródiában :D ) (hát a rendetlenben is van...mármint nálam, persze nem mindig de ne részletezzük!)
Na meg, hogy még egy kicsit módosítsak a recepten valószínűleg egy kis mustárt is fogok hozzá tenni :D
De ha már itt mind reklámozom, hogy recept után főzők (egy nagy fenét) akkor leírom az eredeti receptet is, majd elmesélem mi lett belőle..
Tejfölös borjúhús
Hozzávalók
- 1 kg borjúhús (vrabioara...na ez tudom, hogy nem verébke, de fogalmam sincs a boci melyik része lehet)
- só
- hagyma
- 100 ml olaj
- 1 kanál liszt
- 200g tejföl
Elkészítése: Meg kell mosni a húst majd nagyobb darabbokra vágni, a hagymát megmosni*(ehhez van egy hozzáfűzésem lentebb) és felaprózni. Kis tűzön megüvegesítjük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk, kicsit sütögetjük, majd felöntjük vízzel és hagyjuk amíg puha lesz a hús. Persze kavarjuk néha és ha fogy a víz kicsit felöntjük. Időközben összekavarjuk a lisztet a tejföllel és miután a hús megpuhult, a víz is lefőtt,hozzáadjuk a tejfölt a húshoz, hagyjuk kicsit fellobbanni, majd sózzuk, fűszerezzük kedvünk szerint.
Ennyi... ja főt krumplival lehet például tálalni.
forrás: kaufland újság
* vagyis a megjegyzésem... élvezem, hogy minden újságban megjelenő recept mintha teljesen hülyéknek szólna. Ilyenek, hogy "megmossuk a húst", megmossuk a hagymát... hát persze, a kést is megmossuk, a tálakat is elmosogatjuk és tiszta edénybe főzünk. Olyan nyílvánvaló dolgok ezek, hogy nem is tudom minek kell megemlíteni. Vagy ennyire gyenge elméjű lenne a népesség, hogy enlékül nem tudják???
No comments:
Post a Comment