Friday 14 August 2009

Csapati (indiai lepénykenyér)

Hozzávalók:

* 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
* ½ dl olívaolaj
* 1 tk. tengeri só
* meleg víz (rugalmas tésztát kapjunk)

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat, és adjunk hozzá annyi meleg vizet apránként, amennyivel egy rugalmas tésztát kapunk. Gyúrjuk kb. 15 percig a tésztát, majd letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül. Utána osszuk 24 részre és mindegyikből formáljunk egy-egy labdát, és lisztezett deszkán nyújtsuk kör alakúra a lepényeket. Forrósítsuk fel a teflonserpenyőt (szárazon olaj nélkül), majd süssük meg mindkét oldalán kg. 5-5 perc alatt. Ha egy kicsit elszíneződik és felfújódik, akkor jó.

No comments:

Post a Comment