Kell hozzá:
- 500g háztartási keksz
- 1 kg barack(szerintem lehet ezt más gyümölccsel is...
- 4 tojás
- 500ml tej
- 250g cukor
- 2 kanál tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 kanál liszt
- 2 kanál vaj
Egy kicsi de magas tepsit ki kell kenni a vajjal, majd egymás mellé helyezni a kekszeket egy rétegben. A gyümölcsöket megmosni, majd kimagolni, félbe vágni és a kekszekre helyezni. Ekkor már be lehet gyújtani a sütőt, előmelegítés céljából.
A krémhez összekeverjük mixerrel a tojásokat, tejet, cukrot, majd a tejfölt, vaníliás cukrot és lisztet. Csomómentesre keverjük, majd egyenletesen a gyümölcsök tetejére öntjük, közepes tűzön 20 percig sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, úgy, hogy a kekszek formáját próbáljuk követni.
Ha még jobban sietünk, vagy netán nincs itthon csak 2 tasak vaníliás puding, (meg tej meg cukor) akkor a krémet abból is elkészíthetjük, de nem lesz annyira finom. Ezt tanácsolják legalábbis a recept végén.
No comments:
Post a Comment