Saturday 24 September 2011

Svéd húsgombóc

Egy egészen ízletesnek tűnő receptet találtam itt.  Mivel elolvastam és kikerestem a hozzávalókat, leírom, legközelebb ha el akarom készíteni ne kelljen keresgéljek:

Hozzávalók: (az adag nagyon kicsinek tűnik, nem tudom mennyi jön ki belőle...)

kb 220gramm darált marhahús
fél csupor prézli
negyed csupor tej
1 kis apróra vágott hagyma
fél kiskanál mustárpor (gondolom itt megy a rendes mustár is)
reszelt szerecsendió
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
só és bors
1 evőkanál olaj
1/4 csupor tejszín

Elkészítése:
A prézlit áztassuk be a tejbe, míg felszívja,majd keverjük össze a kenyeret, hagymát, mustárt, egy csipetnyi szerecsendiót, egy csipetnyi sót és a petrezselymet. A masszából nedves kézzel formáljunk 2.5 centi átmérőjű golyókat, az olajat tegyük az olajat a serpenyőbe és süssük szép barnára a gombócokat, közepes tűzön. Miután elkészültek a gombócok, szedjük ki őket egy tálcára, takarjuk le alufóliával, hogy maradjanak melegen, majd a serpenyőben maradt olajra öntsük rá a tejszínt, kevergessük egy kicsit amíg megvastagszik a szósz és öntsük rá a gombócokra.

Egészen egyszerű a recept, alig várom, hogy elkészítsem!

No comments:

Post a Comment