Thursday 8 September 2011

Majonézes tök

Majonézes tököt készített anyukám és meg kell mondanom, nagyon nagyon finom lett. Amúgy én a tököt csak rántva eszem meg, na és így, másképp nem szeretem. Ja... még a tökfasírt is elmegy, az volt ma ebédre.

Termett egy adag tök a kertben, úgyhogy valamit kell készíteni belőle. A család minden tagjának nagyon bejött a majonézes tök, ami egyszerűen egy remekmű a maga nemében.

A tököt le kell reszelni a nagy reszelőn, majd enyhén sós vízben egy icipicit kell főzni. Nem sokat.. ezután nagyon jól lecsepegtetni. A legjobb a szűrőbe tenni és ott "felejteni" pár órát. Ezután majonézzel össze kell keverni. Ez az alapváltozat. De van a répás fokhagymás változat, na az döfi a bikát, ahogy mondani szokás. A répát a tökkel együtt kell főzni, ugyanúgy lereszelve az egészet. A fokhagymát meg a majonézzel összekevert répás tökkel összekeverni, és a szín kedvéért egy kis petrezselyem zöldet is lehet hinteni bele. Nagyon finom. Még a kenyérre kenés után egy icipici chilli szósszal szoktam megdobni...

No comments:

Post a Comment