Tuesday 28 December 2010

Nürnberger Rostbratwurst

Ez ugye egy német "csoda", de ugyancsak Spanyolból hoztuk. Van ott egy bolt, ahol leginkább német termékeket lehet kapni, innen vettünk két csomaggal is. Eléggé furán néznek ki, inkább fehéresek, olyan ijedt és sápadt kis kolbászkáknak néznek ki, az ember nem adna egy krajcárt se rájuk. Azonban grillen megsütve, szépen kipirosodik az "orcájuk", egészen életvidám kis kolbászkák lesznek...

Megnéztem, hogyan lehetne itthon készíteni, hiszen az úr kedvencei közé tartozik... állítólag védett cucc, ugye EU normák meg copyright meg társai... és mivel ezek szerint titkos, hát kérem még jobban elkezdte piszkálni a fantáziámat, hogy ilyent kéne készíteni.

Kaptam is valami házilag elkészíthető Nürnberger Rostbratwurst receptet. Most már csak rá kéne szánjam magam, hogy elkészítsem. Még egy másik helyen azt írta róla, hogy majoránna és köménymagot tartalmaz, mint "fő alkotó rész". Érdekes módon ezen receptben nem szerepel a köménymag, és a kolbászkákon sem érződik nagyon erősen, kivehetően.

No comments:

Post a Comment