Wednesday, 24 March 2010

Húsvéti főzőcske

Hihetetlen de nem tudom mikor lesz húsvét. Így valószínűleg a főzőcske is elmarad. Legalábbis az ünnepi tuttira biztosan. Mert már évek óta sikeresen meglógók a húsvéti ünnepek elől :D Úgyhogy idén is fogom folytatni ezt a kedves hagyományt, vagyis a meglógást.

De akarok készíteni töltött tojást. Méghozzá olyan kis vitorlás hajó formákat, láttam valami gyerek főzőcske honlapon :D Nekem sincs sok eszem ugye? :D De talál a forma 1 autó mellé...

1 comment:

  1. Töltött tojás készítése

    * A töltött tojás hozzávalója a főtt tojás. Töltött tojás esetében különösen fontos, hogy keményre főzzük a tojás, és úgy pucoljuk meg, hogy a fehérje ép maradjon.
    * A töltéshez és a töltelék elkészítéséhez a tojást alapesetben hosszában kettévágjuk.
    * A sárgákat kivesszük, ezt legtöbbször felhasználjuk a töltelék elkészítéséhez esetleg reszelt, szitán áttört formában vagy villával széttördelve. Az ízlés szerint fűszerezett tölteléket nyomózsákkal a tojásfehérjék mélyedéseibe, abból kiemelkedve töltjük (kiskanállal is elvégezhető, de nem olyan látványos).
    * Tetejüket megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, őrölt borssal, pirospaprikával.

    ReplyDelete