- Valami fél kilónyi darált csirkehúst
- kb 400g már eleve megpuhult(nem kell áztatni) borkános csicseriborsót
- 140g száraz kenyeret :D (ezt lemértem), megdaráltam
- só, borsó jól eleresztve, örölt köménymag, jó 2 púpos kanál
- piros paprika, azt is bátran
- 1 nagy hagyma apróra vágva
- fél fej fokhagyma, több nem volt itthon
- egy kis vegeta (ez elhagyható)
- fél marék fagyasztott petrezselyem zöld
- 2 tojás
- kis prézli
Elkészítése természetesen hihetetlenül egyszerű, összekutyuljuk az egészet, amíg szépen egyenletesen el van osztódva. A prézlit azért adtam hozzá, mert lehet ehhez az adaghoz a 2 tojás sok volt, és icipicit lágyabb lett a massza. S akkor gondoltam, az is kenyér, meg száraz is, hát elfér.
Kis gombócokat formáltam, kisütöttem és kész.
Nagyon nagyon fincsi, biztos még fogok készíteni és az is biztos, hogy csak csicseriborsóból is elkészítem.
Nagyon guszták!De jó eszembe jutott a csicseriborsó, készíek is belőle hétvégén valamit .-)
ReplyDelete