Thursday, 7 January 2010

Narancsos sült túrógombóc

http://ottisfoz.blogspot.com/

Hozzávalók a gombóchoz: 50 dkg túró, 5 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 1, 5 szikkadt zsemle tejbe áztatva majd kifacsarva, 1/2 narancs leve és reszelt héja, 2 evőkanál búzadara, 1 marék kandírozott narancs

Az öntethez: 2 dl tejföl, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 egész tojás
Tálaláshoz: 3-4 ek zsemlemorzsa, kevés vaj, 1 ek barnacukor, 1 narancs reszelt héja

Elkészítés: A gombócokhoz való alapanyagokat összedolgozzuk és egy kivajazott-zsemlemorzsával meghintett jénai tálba nagyobb gombócokat sorakoztatunk. Az öntethez valókat összekavarjuk és ráöntjük a gombócok tetejére. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a pirított zsemlemorzsát: egy serpenyőben kevés vajat melegítetünk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a barnacukrot. Folyamatosan kevergetve, lassú tűzön megpirítjuk. Tálaláskor a sült gombócot megszórjuk pirított zsemlemorzsával és reszelt narancshéjjal.

No comments:

Post a Comment