S akkor a hozzávalók:
- kb 1 kiló pulykamell, vékony szeletek formájában
- mozzarella sajt, 200-250g
- reszelt sajt, kissé kesernyés 100g
- oregano és egyéb fűszerek
- pácolt füstölt sonka, olyan hajszálvékonyra vágva géppel
- bacon szalonna
- fokhagyma
amit én pluszba tettem bele az volt: narancs
Elkészítése: kipotyoltam a húst, és a szeleteket szépen elhelyeztem egy nylon fóliára. Már csak az egyszerű feltekerhetőség kedvéért. Ezután megsóztam, borsóztam, fűszereztem a húst, előbb a pácolt sonkát majd a a mozzarella szeleteket helyeztem a húsra, megszórtam oreganoval az egészet, illetve a reszelt sajtot is rászórtam. Ezután feltekertem a húst, a tetejére helyeztem a bacon szalonna szeleteket, megkötöztem a tekercset, nehogy elszaladjon :D és a tepsibe helyeztem.
Kicsit hibáztam, mert sütőpapírra raktam, ezt nem kellett volna, legközelebb kimarad.
Ezután jött egy kis változatosság, 2 kisebb narancsot meghámoztam, a narancs szeleteket elszórtam a tepsibe meg a tekercseken, illetve 2 másik narancsot kifacsartam a tepsibe, kis olajat is öntöttem és kevés vízzel is felöntöttem az egészet. Alufóliával takartam le, majd forró sütőbe helyeztem. Mikor majdnem kész volt, levettem a fóliát és hagytam amíg pirossra sül.
Nagyon finom lett. Hidegen és melegen is nagyon finom lett.
No comments:
Post a Comment