Mifelénk a hagyományos töltött tojás az úgy készül, hogy megfőzzük a tojásokat, félbe vágjuk, kikanalazzuk a sárgájukat, ezt kevés majonézzel simára keverjük, még egy kis fűszerezés, só, bors megy bele, majd az egészet visszapakoljuk a tojásokba, általában krém nyomóval, hogy legyen szép formás. Láttam és ettem olyan változatot, amikor a tojás krémbe még sonka, vagy apróra vágott szalámi is volt betéve. Erre még jön a szósz, ami a maradék majonézből lesz kikeverve tejföllel, általában kissé hígabbra, hogy lehessen végig csorgatni a tojásokon.
Na de ez a töltött tojás light, nem tartalmaz majonézt.
Hozzávalók:
- 6 keményre főzött tojás
- 2 teáskanál mustár
- 6 teáskanál joghurt (icipicivel több is akár)
- egy közepes, apróra vágott hagyma
- piros paprika (egy lapos teáskanál)
- kevés méz (egy lapos teáskanál)
- só, bors
Elkészítése ugyanúgy történik mint a "hagyományos töltött tojásé", először is kiszedjük a sárgáját, majd összekeverjük a hozzávalókat és visszapakolunk mindent a tojásba. Itt nincs szó az öntetről, de azt is elkészíthetjük egy kis joghurt és mustár keverékéből.
Legalábbis holnap ezt tervezem reggelire :D
Amit én műveltem az először is, jól eltévesztettem a recept fordításakor a "tablespoon"-t nem "mokkás kanálnak" vettem, hanem evőkanálnak :D ebből egész komoly galiba keletkezett, amire akkor derült fény, mikor a "2 table spoon" mértékegység helyett szemre ész nélkül szórtam egy jó adag piros paprikát a masszába és észre vettem, hogy ez lényegesen több annál amire itt szükség lesz. Már nem volt mit tenni, így ettük meg a tojásokat :D Szerencsére nem csípős paprikát tartalmazott :D Ugyancsak ennek következtében kihagytam a mézet is a dologból, mert elképesztőnek találtam, hogy 2 evőkanál mézet tegyek egy amúgy sós ételbe... De reggel ki fog derülni, hogy mégis mennyire hasonlít ez a "rendes" töltött tojáshoz :D
No comments:
Post a Comment