Friday 2 December 2011

Empanadillas

Hozzávalók:

A tésztához:
egy doboz sör (itt negyed literessel volt dolgozva)
ugyanannyi olaj
liszt amit felvesz.
Összekeverni és egy elég lágy massza lesz belőle.

A töltelékhez:
Jelen esetben zöldségek és tonhalas töltelékkel készültek el. Hagyma, paprika, paradicsom, tök felaprózva és össze rotyogtatva egy kis olajon, ízlés szerint fűszerezve, két vagy három tonhal konzervvel összekeverve. A töltelék ízélés szerint helyettesíthető szinte bármivel. Egy vastagabb darált húsos raguval, vagy ilyen olyan zöldséges húsokkal,
A tetejére: tojás
Elkészítése:
Egy keverő edénybe öntjük a sört és az ugyanolyan mennyiségű olajat. Ezután annyi lisztet adunk hozzá míg egy eléggé ragacsos, nehezen kezelhető massza lesz belőle. Az empanadillas elkészítéséhez egy kis "rusztikus" trükköt kell alkalmazni ezzel a tésztával. Kis gómbocokat formálunk a tésztából, ezt egy nylonra helyezzük, majd a másik felét ráhajtjuk és egy kis lábas segítségével kis kerek formát nyújtunk belőle.
A nylon felső oldalát felemeljük a tésztáról, megtöltjük a töltelékkel, majd ugyancsak a nylon segítségével vissza hajtjuk a tésztát a töltelékre. A széleit megnyomkodjuk és kézre véve a tepsibe helyezzük az elkészült empanadillast. Ezután tojással megkenjük a tetejét, majd sütőbe helyezzük, közepes tüzön megsütjük.

[gallery link="file" orderby="title"]

Hidegen is kiváló.

No comments:

Post a Comment