A kötevetkezőket tettem bele:
- fél kiló tehéntúró
- 4 tojás
- 100 g mazsola
- cukor szemre ész nélkül
- negyed liter joghurt
- 50g porcukor (KB)
- 400 g laska (száraztészta)
- vanília esszencia és egy tasak vaníliás cukor is
Elkészítése a következő képen történt:
a tehéntúrót egy szitán áttörtem, majd 2 tojás sárgáját összekevertem a cukorral. Mivel én nem szeretem a rémesen édes dolgokat, így hát nem tettem hatalmas mennyiséget. Mondjuk olyan 6-7 evőkanállal? Lehetett volna egy picivel több, de így is jó lett. Majd a cukros tojássárgáját összekevertem a vaníliás esszenciával, ezt meg a tehéntúróval meg a mazsolával.
A tojás fehérjékből (mind a 4) a porcukorral egy majdnem kemény habot vertem, majd beletettem a maradék 2 tojás sárgáját, és a joghurtot és tovább mixereltem, míg összekeveredett az egész.
Közben a laskát megfőztem. Jelenleg olyan lapos laskát használtam, tudja a fene milyent kéne, nekem ez tetszett meg. Miután puha lett lemostam, majd összekevertem a tehéntúróval, ezután ezt a keveréket egy jénai tálba helyeztem és leöntöttem a tojáshab masszával. Kicsit ezen is kevertem, meg elősegítettem, hogy a kissé folyékony massza mindenhova jusson. Ezután jó félórát, lehet még egy picivel többet a sütőbe raktam. Akkor vettem ki, mikor az oldala itt-ott kissé megbarnult.
Hogy érdekesebb legyen, tettem bele egy kevés szárított, olyan cukros narancs héjat.
Az úr értékelése: "meglepően finom, de azért lehetett volna édesebb is". Na jó, az édes meg a finom fogalma nálunk nagyon különbözik. Ami neki elég édes, az nekem elviselhetetlenül édes, és van egy pár dolog, ami szerintem finom amitől fintorog.
No comments:
Post a Comment