Wednesday, 27 May 2009

Zöldhagyma tárolása

Hoztam faluról zöldhagymát. És nem csak 2 szálat, hanem egy kicsivel többet. Mivel azzal is főzők ez nem gond, pár nap alatt elfogy. Igen ám, de szomorú szívvel konstatáltam, hogy a ropogósan friss zöldhagymám szépen lekonyult a hűtőben, nagyon elkámpicsorodott... Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha egy tálkába vizet tennék, és abba mártogatnám a hagymákat?

És lőn..

Tegnap délelőtt történt ennek megvalósítása, és cserébe ma reggelre egy csokornyi "ropogósan friss" zöldhagyma várt a hűtőben. Persze azok, amelyek bajuszosak voltam, sokkal zöldebbek mint a bajusztalanok... de legközelebb biztos hogy csak bajuszos hagymát hozok (kicsi földel is rajta, mert úgy natür) és azt vízbe fogom tartani amíg elfogy.

A képről nem biztos, hogy olyan jól látszik, de azért elég büszkén tartják magukat a hagymácskáim...

dscf2545

No comments:

Post a Comment