Thursday, 28 May 2009

Fehér-zöld gezemüze

Nem tudom minek nevezzem ezt a reggelit. Ezért lett Fehér-zöld gezemüze. A gezemüze szó igazából megint családi örökség. Hogy miből ered fogalmam sincs. Anyukám mondta mindig amikor valami új recepttel próbálkozott és általában ilyen gezemüze formája volt mint ennek is... Apróbb kicsi részekből álló, nem is tudom, hogy fogalmazzam meg kaja... Prózai nevén "salátának" lehet nevezni... mármint aki nem tudja a "szakszót" az így fogja hívni a gezemüzéket!!!

Gezemüze



A fehér zöld (és rózsaszín) gezemüzéhez kell:

  • zöldhagyma

  • feta sajt, 50 gramm!!! Lemértem, az ám!

  • exquisa krém sajt  2 evőkanál

  • 2 löttyentés joghurt

  • (párizsi 5-6 szelet, opcionális, ki is hagyható, vagy sonka is mehet - ez a rózsaszín)


A fehér zöld (és rózsaszín) gezemüze elkészítése:

-roppant egyszerű. A zöldhagymát fel kell aprózni, a feta sajtot kissé összenyomkodni villával, majd szépen mindent elkeverni amíg a képen látható gezemüzéhez tartozó valamit kapunk. Regelire isteni, bár a hagyma miatt megfontolandó :D :D :D

1 comment:

  1. Nálunk nagymamám gezemüzének a levesben lévő zöldségeket hívja. Valószínűleg a német Gemüse (zöldség) szóból jöhet.

    ReplyDelete