Kell hozzá:
- 1 zacskó mexikói zöldség
- 1 hagyma
- 1 löttyintés olaj
- vegeta, 1 zöldségleves kocka
- 1 tojás, 4-5 kiskanál liszt
- 2 kanál tejpor, 2 kiskanál liszt
Elkészítése pedig hihetetlenül egyszerű:
Olajon picit megüvegesítettem a hagymát, majd fogtam a fagyott zöldséget és úgy tettem mintha nem lenne fagyos. Azt is rázúdítottam a hagymára. Kavartam vagy kettőt hármat, majd felöntöttem az egészet vízzel. Mit mondjak... olyan 1.5-2 liternyivel. Ezután egy jó kiskanálnyi vegetát és egy zöldségleves kockát tettem bele, majd bejöttem a számítógéphez.
Majdnem megfeledkeztem róla (DE NEM FELEDKEZTEM! CSAK MAJDNEM), addig szépen megfőtt a zöldség, olyan 15-percnyi idő alatt. Megint kimentem, és összekevertem az 1 tojást a 4-5 kanál lisztel, majd kiskanállal mini galuskákat kanalaztam a fővő levesbe. Mikor ez is megvolt, hirtelen eszembe jutott, hogy vastagabbra szeretném, tehát vettem a tejport meg a 2 kiskanál lisztet és azt összekevertem hideg vízzel... Egy csupornyival persze. Ezzel felöntöttem a forrásban levő levest, hagytam hogy újra felforrjon és egy két percet föddögéljen, majd kioltottam a tüzet és megdörgöltem a kezem, hogy na kécc.
Nagyon fincsi lett. Mondom, még én is meglepődtem.
nagyon tetcet a ferjemnek ahogy eloadod a recepteket, teleg nagyon jo es vices is.
ReplyDeleteTiszteletel:
Melinda