Wednesday, 29 April 2009

Tarka leves

Na ez egy rém egyszerű leveskészítmény. Nem is reméltem, hogy ilyen finom lesz, sokkal inkább vártam "mesterséges" ízeket. Mert lusta voltam elmenni vásárolni.  Ennek következtében főztem abból amit leltem. Például egy zacskó fagyasztott mexikói zöldségből.

Kell hozzá:

  • 1 zacskó mexikói zöldség

  • 1 hagyma

  • 1 löttyintés olaj

  • vegeta, 1 zöldségleves kocka

  • 1 tojás, 4-5 kiskanál liszt

  • 2 kanál tejpor, 2 kiskanál liszt


Elkészítése pedig hihetetlenül egyszerű:

Olajon picit megüvegesítettem a hagymát, majd fogtam a fagyott zöldséget és úgy tettem mintha nem lenne fagyos. Azt is rázúdítottam a hagymára. Kavartam vagy kettőt hármat, majd felöntöttem az egészet vízzel. Mit mondjak... olyan 1.5-2 liternyivel. Ezután egy jó kiskanálnyi vegetát és egy zöldségleves kockát tettem bele, majd bejöttem a számítógéphez.

Majdnem megfeledkeztem róla (DE NEM FELEDKEZTEM! CSAK MAJDNEM), addig szépen megfőtt a zöldség, olyan 15-percnyi idő alatt. Megint kimentem, és összekevertem az 1 tojást a 4-5 kanál lisztel, majd kiskanállal mini galuskákat kanalaztam a fővő levesbe. Mikor ez is megvolt, hirtelen eszembe jutott, hogy vastagabbra szeretném, tehát vettem a tejport meg a 2 kiskanál lisztet és azt összekevertem hideg vízzel... Egy csupornyival persze. Ezzel felöntöttem a forrásban levő levest, hagytam hogy újra felforrjon és egy két percet föddögéljen, majd kioltottam a tüzet és megdörgöltem a kezem, hogy na kécc.

Tarka Leves


Nagyon fincsi lett. Mondom, még én is meglepődtem.

1 comment:

  1. nagyon tetcet a ferjemnek ahogy eloadod a recepteket, teleg nagyon jo es vices is.
    Tiszteletel:
    Melinda

    ReplyDelete