Monday 21 February 2011

lesz ez még így sem

Hónapok óta nem főztem semmit. Na jó egy sütemény ide meg oda, egy kis szalmakrumpli reggelire és egyéb ilyen "pirítós kenyér" nehézségű ételek... Nem jut rá idő, na meg most, hogy falun lakunk, anyu főz, mi dolgozunk, nem jut se idő se energia erre. Vagyis jutna, ha muszáj lenne, de mivel nem muszáj, így hát minden energiát a melóba fojtunk. Hogy meddig fog ez tartani, még nem tudom, egy ideig még igen. Sajnos vagy szerencsére ezt csak a jövő tudja megmondani. Néha nagyon hiányzik egy kis "kotyvasztás", máskor meg kimondottan hálás vagyok, hogy ezzel nem kell foglalkozzak.

Vannak azonban ételek, amelyek az "én feladatom". Ilyen a pizza, de mivel eléggé a kedvencünket készítjük ami a "mindent bele", max az elhelyezés a más, amúgy meg minden olyan mint n+1x már el lett mondva. Továbbá volt még egy házi csoki projekt, ellenben a kismalac beleszólt, mivel megette a tejport. Egy adag besamel szósós kelbimbóra vágytam, de a közeli boltba, ahova járunk vásárolni ilyen "ínyencséget" nem lehet kapni. Max fagyasztott zöldborsó, meg fuszulyka van a zöldséges fagyasztóban, ünnep napokon meg mexikói mix... De hamarosan csak be fogok szerezni kelbimbót. Akkor aztán lesz nemulass... vagy az sem, mert amennyire ki vagyok éhezve rá, valószínűleg megfőzőm vagy megpárolom és egy kettő bekapom az egészet.

Kísérletezés még lesz, ugyanis a jó múltkoriban meglestem a Metróban 1 literes kiszerelésben "mascarpone-t". Hogy milyen, arról fogalmam sincs, annyit tudok, hogy nem mindig lehet kapni, és hogy az ára egészen megengedhető szinten volt. Lehet, hogy olcsó húsnak híg a leve, de egy próbát mindenképpen megér. Arra alapozom a feltételezésemet, hogy olyan nagyon rossz mégsem lehet, hogy valahol nem tudom elhinni, azt, hogy a helyi cukrászdák fél kiló/20 lejben szereznék be a mascarpone-t... De utána járok hamarosan.

Az is világos, hogy ez egy átmeneti állapot, lesz majd még főzés, hatalmas mennyiségű levesek két személyre, meg mindenféle "kreatív" jelzővel ellátott fura étel. Amit előbb elkészítek, majd a végén megkeresztelek annak amivé lett...

No comments:

Post a Comment