Wednesday 4 July 2012

Mézes fokhagymás ropogós rántott hús

Double Crunch Honey Garlic Chicken Breasts - ez az eredeti neve ennek a receptnek, és a következő képen látható is:

Hozzávalók:
4 kicsontozott csirkemell
2 csupor liszt
4 teás kanál só
4 teás kanál fekete bors
3 evőkanál gyömbér
2 evőkanál szerecsendió
2 teás kanál őrölt kakukkfű
2 teás kanál őrölt zsálya
2 evő kanál piros paprika
1 teás kanál cayenne bors

4 tojásból és 8 evőkanál vízből egy keveréket készítünk

Megsózzuk, borsózzuk a felszeletelt, kiklopfolt hús szeleteket majd egyenként megmártjuk a fűszeres liszt keverékbe, majd tojásba és ismét a fűszer keverékbe, majd pirosra sütjük a hús szeleteket. Ezután lecsepegtetjük vagy akár egy szalvétával leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.

Mézes fokhagymás szószt a következő módon készítjük el:
Egy közepes edénybe teszünk 2 kanál olajat és 3-4 cikk fokhagymát. Közepes lángon megüvegesítjük, de vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg, majd hozzá adunk 1 csupor mézet, 1/4 csupor szója szószt és egy teás kanál fekete borsót. Kevergetjük - percig, majd pár percig hűlni hagyjuk. Főzés közben állandóan figyelni kell, nehogy kifusson.

Miután elkészült a szósz ráöntjük a hús szeletekre majd rizzsel tálaljuk.

megjegyzések:

Az eredeti receptben nekem kicsit soknak tűnik egyik másik összetevő adagolása,  pedig kétszer is ellenőriztem, hogy milyen kanálról lenne szó.  Még érdekesebb lehet ha második "rétegnek" nem ugyanabba a fűszeres porba mártogatja az ember a hús szeleteket, hanem összetört kukorica pehelybe. Igen kellemes íze lesz a rántott húsnak azzal a bundával :D

No comments:

Post a Comment