Saturday 27 August 2011

Kitalált ötperces...

Tegnap délután eszembe jutott, hogy ejsze jó lenne valami hirtelen elkészíthető édességet összedobni. Recepteket keresni nem volt se kedvem se energiám, így kivonultam a konyhába és szétnéztem mit lehetnek használni. Kaptam 2 tasak vaniliás puding port, volt itthon tej, remek eddig ez jónak ígérkezett. Mellé maradt ebédről egy elég jó adag laska (tészta), gondoltam az is jó lesz. Mazsola nem volt itthon, így nyilvánvalóan azt nem raktam bele.

Fogtam a 2 tasak puding port, 2 tojást és kb 6 evőkanál cukrot, összekevertem, majd fokozatosan a liter tejet is hozzá adtam, plusszba még egy vaniliás cukrot tettem. A laskát szétszórtam a bevajazott jénai tál alján, majd ráöntöttem a masszát. Továbbá leltem egy konzerv ananászt, ebből is kihalásztam az ananászokat és bedobtam a masszába.  Volt itthon 2 barack meg egy banán, gondoltam azokat is felhasználom, így vékony barack szeleteket vágtam, leterítettem az egész tetejére, majd ahol üres maradt, oda banán szeletkéket raktam.Ezután a sütőben addig sütöttem míg nem volt folyékony.

Hagyhattam volna még 5 percet, akkor talán jobban megpirul, de így is nagyon finom lett.

A banán kivételével minden jó volt, azonban most megtudtam, hogy a banán így megsülve ízetlen inkább krumpli ízre mint banánra hasonlító fura állagú valami lesz. Legközelebb esetleg megpróbálom a közepére tenni, nem a tetejére. Minden esetre, ha van maradék laska, meg tej, igencsak pofon egyszerű édességet lehet kreálni belőle :D

Wednesday 3 August 2011

Sonkás kelbimbó, meg rántott pulykamell

Reggeliztünk amikor a szobából kihallatszott Laci bácsi a tvből. Sonkás kelbimbót készített, illetve sajtos bundás rántott pulykamellet. Mivel a kelbimbót is nagyon szeretem, meg a rántott hús is a kedvencek között van, hát gondoltam lejegyzem ezt az ötletet, hátha így nem felejtem el.

A kelbimbót kevés vajon párolta meg, soha nem próbáltam így, mindig főztem, úgyhogy ez újíts lesz. Egyszerűen kiszedte a tasakból a fagyos kelbimbót, a felmelegített vajra pakolta és addig kavargatta, míg kész nem lett... A sonkát apróra vágta és egy idő után azt is rádobta a kelbimbóra. Majd ez vegyesen szolgálta a köretet. Megjegyezte, hogy nem kell spórolni a sonkával :D

A rántott húst meg úgy készítette, hogy a prézlibe reszelt sajtot is tett, utolsó rétegként.

Amit azonban én kötelezően hozzá fogok adni, az a "fehér szósz"... Tudja a fene, valahogy ez a kettő nálam nagyon nagyon össze van nőve, nem tudom elképzelni a kelbimbót, anélkül, hogy a kis káposztácskákat ne mártogatnám valami finom szószba. Olyan sajt, tejföl, liszt, tej, csomómentes keveréke, egy kis oreganó, vagy valami hasonló fűszerrel...Az alap "recept" hasonlít ahhoz ami itt: Kelbimbó sajtos szósszal le van írva.