Tuesday 21 June 2011

Rizs leves

Nos aki nem tudta, igenis lehet rizs levest készíteni. Ehhez is komoly tehetség kell, és most már látni honnan örököltem én az enyémet. A rizs leves anyum kreációja. Tulajdonképpen mifelénk "kaszás levesnek" nevezett valamit akart készíteni, egy kis füstölt hússal, fokhagymával, kevés rizzsel benne, ebből alakult ki a rizs leves. Ugyanis az első marék rizs ami a levesbe került, túl kevésnek tűnt, a második ellenben túl sok lett :D Így igazi "vastag" levest ettünk, olyannyira, hogy majdnem megállt benne a kanál :D Szerencsére egy kis szénagyűjtés után éhes volt a banda, nem sok kommentálás hallatszott a kanálcsengés mellett...

"Egzotikus" saláta

Tegnap előtt sikerült valami igencsak "egzotikusra" sikeredett salátát összeeszkabálnom. Majd az egész család megkóstolta, de végül két napig ettük és mindvégig cikizett a jónép, hogy hű meg há meg milyen fantasztikusat alkottam.

Pedig mikorra összeértek az ízek még jónak is lehetett volna mondani, de persze a sok előítélettel teli emberke nem akarta végül megadni magát a tehetségem előtt és továbbra is a cikizés mellett döntöttek... Ez van, el kell nézni nekik, nem értenek olyan nagyon az igazi konyhaművészethez :D

S akkor mit is kutyultam... vettem egy fej kínai salátát. Szupermarketekben árulják, szépen be van csomagolva nylon fóliába, és van egy nagyon jó tulajdonsága: sokáig eláll. Így ha zöldet kívánunk, mindig van kéznél valami. Szóval vettem egy ilyent, felvagdostam apróra, ahogy a káposztát szokás savanyúsághoz, majd elkezdtem a kreációt. Egy kis borssal szórtam meg, majd egy kis só következett, ezután egy kis lenmagot adtam hozzá, majd folytattam 2 kanál joghurttal,  egy icipici vegeta is került, illetve itt kezdett elkancsulni az íze, két kanál tejföl, hátha helyrejön. Mivel nem tette, hát egy kis cukrot is szórtam rá.  Valamit javult az íze, de valahogy nem volt benne egy icipici harmónia sem. Mintha az ízek lökdösték volna egymást a tálba. Ha már így elszúrtam, gondoltam egy kis curry porral megszórom, utána lássuk mi lesz.

Hát az lett, hogy az amúgy éhes "nép" nagyon francia filmekben látott módon alig csipegetett belőle  :D Másnapra tényleg jobb lett, de szerintük a "tekercs" után (amivel egyszer nagyon nagyon melléfogtam) ez igencsak magabiztosan követi a toppon.